Fettskolan - Bästa maten för hälsan – finns den?

Det senaste decenniet har kunskapen om mat och hälsa ökat kraftigt. Trots detta har förvirringen kring vad som är den bästa maten ökat. Vi möts av motstridiga råd och många förespråkar olika dieter. I Sverige har det blivit populärt igen att äta mycket animaliska fetter och nationell statistik visar att vi äter mera smör, grädde, fet ost, bacon och rött kött.

Utbildningsdagen sätter fettet i fokus och går från fettsyrakemi via forskning om kost och hälsa, aktuella undersökningar om svenskars matvanor, rykande färska uppdaterade nordiska kostråd och praktiska tips om hur vi kan jobba, till smakupplevelser. Dagens föreläsare har i sin profession ägnat många år åt frågan.

 

 

 

 

 

 

 


Uppdaterad: 2015-09-24

Senaste nytt på Janusinfo
  • Avvakta med antibiotika vid okomplicerad akut mediaotit hos barn

    För barn mellan 1 och 12 år med okomplicerad akut mediaotit rekommenderas aktiv exspektans i två till tre dygn utan antibiotikabehandling. Läs den uppdaterade rekommendationen.

    2017-09-21
  • Gerd Lärfars i heta stolen

    Gerd Lärfars, ordförande i både NT-rådet och Stockholms läns läkemedelskommitté utvecklar resonemanget kring läkemedelspriser, sekretessbelagda avtal, uppföljning och framtidens läkemedel. 

    2017-09-19