Om våra fortbildningar

På sidan Sök och boka fortbildning listas aktuella fortbildningar och seminarier som anordnas av Stockholms läns läkemedelskommitté och dess expertråd samt av andra aktörer inom Stockholms läns landsting. Fortbildningarna riktar sig till läkare och sjuksköterskor verksamma i Stockholms län. Alla aktiviteter är producentoberoende och de allra flesta är helt kostnadsfria.

Du kan söka på fortbildningar inom ett visst terapiområde, under en viss månad eller av en viss arrangör. Anmäler dig gör du sedan direkt här på sajten via länk på sidan med informationen om ditt aktuella fortbildningstillfälle.

Behöver du avanmäla dig från en bokad fortbildning så gör du det här >>. För att avanmäla dig behöver du uppge din mailadress. Det är viktigt att du avanmäler dig så fort du vet att du inte kommer att kunna delta, dels då vi vid ett flertal tillfällen bokat mat åt dig, dels för att vi då kan erbjuda platsen till annan sökande.

Har du frågor eller synpunkter så hör gärna av dig till: lakemedelskommitten.hsf@sll.se

Du kan också kontakta våra kurskoordinatorer direkt: Anna Bergman anna.ma.bergman@sll.se, Emelie Mangs emelie.mangs@sll.se eller Ana Recarey ana.recarey-santamaria@sll.se.

Vi erbjuder även mer verksamhetsanpassade föreläsningar för både läkare och sjuksköterskor i såväl primärvård som i geriatriken och på sjukhus – se information om vår uppsökande fortbildningsverksamhet >>


Uppdaterad: 2018-05-23

Senaste nytt på Janusinfo
  • Anpassa mängden förskrivet läkemedel per uttag

    TLV skärpte nyligen tolkningen av den så kallade 90-dagarsregeln. För patienten medför det att mängden läkemedel som kan expedieras inom förmånen vid ett tillfälle styrs på ett annat sätt.

    2018-09-18
  • Klokt råd 2018: Lär patienten att inhalera rätt

    Vården ska säkerställa att patienten kan inhalera rätt så att behandlingen ger avsedd effekt. Det är också viktigt att följa upp patientens inhalationsteknik vid återbesök. 

    2018-09-17