Tillbaka till söksidan

Kvällsseminarium: Värt att veta om trängningar och andra urogynekologiska besvär

Kursnamn Kvällsseminarium: Värt att veta om trängningar och andra urogynekologiska besvär
Kursstart 2018-10-24 18:00
Kursslut 2018-10-24 19:30
Information Samling med matig smörgås och dryck från kl 17.15

Föreläsningen startar kl 18.00

Värt att veta om trängningar och andra urogynekologiska besvär.
Överaktiv blåsa är ett problem som drabbar en betydande del av befolkningen hos både män och kvinnor. Mycket kan åstadkommas på vårdcentraler och gynekologmottagningar och det finns även mer avancerade utredningar och behandlingar på specialiserade kliniker. Med denna föreläsning hoppas vi kunna ge verktyg åt vårdgivare på alla nivåer att öka möjligheten att ställa rätt diagnos, och ge goda råd, instruktioner och initiera behandlingar.

Nyttan med lokalt östrogen vid symtom på överaktiv blåsa hos kvinnor är inte allmänt känd. Vidare är behandling med lokalt östrogen effektiv vid upprepade urinvägsinfektioner samt vid symtom på vaginal atrofi som förekommer hos ungefär hälften av alla postmenopausala kvinnor. Vad är skillnaden i biverkningsrisk för lokal respektive systemisk östrogenbehandling? Finns det kontraindikationer till lokal östrogenbehandling? Vad säger bröstonkologen?
Program Värt att veta om trängningar och andra urogynekologiska besvär

Fullständigt program kommer inom kort
Plats SVEA Konferens & matsal, Holländargatan 10
Målgrupper Läkare, Sjuksköterska, Övrig, annan
Terapiområden Obstetrik och gynekologi, Urologiska sjukdomar
Arrangör Stockholms läns läkemedelskommitté, Expertrådet för urologi, Expertrådet för obstretrik och gynekologi, Medicinsk fortbildning, Hälso- och sjukvårdsförvaltningen
Anmälan senast 2018-10-18
Förtäring Förtäring serveras

Personuppgifter

 
 
 
 
   
   
 

Måltidsinformation

Din anmälan till fortbildning sparas i Stockholms läns landstings register, men bara så länge det krävs för administrationen. Läs mer om behandling av personuppgifter.


 

Fortbildningarna vänder sig till läkare och sjuksköterskor samt övrigt intresserad hälso- och sjukvårdspersonal som är verksamma inom Stockholms län. Information om vilken målgrupp fortbildningen riktas till ser du i respektive program.

Har du frågor - kontakta fortbildningsarrangören. Se info/kontakt.

Din anmälan till fortbildning sparas i Stockholms läns landstings register, men bara så länge det krävs för administrationen.Läs mer om behandling av personuppgifter.

Om våra fortbildningar

Senaste nytt på Janusinfo
  • Anpassa mängden förskrivet läkemedel per uttag

    TLV skärpte nyligen tolkningen av den så kallade 90-dagarsregeln. För patienten medför det att mängden läkemedel som kan expedieras inom förmånen vid ett tillfälle styrs på ett annat sätt.

    2018-09-18
  • Klokt råd 2018: Lär patienten att inhalera rätt

    Vården ska säkerställa att patienten kan inhalera rätt så att behandlingen ger avsedd effekt. Det är också viktigt att följa upp patientens inhalationsteknik vid återbesök. 

    2018-09-17