Direktlänk till Kloka Listan från Viss

Nyhet 2017-03-16

Direktlänk till Kloka Listan från Viss

För de vårdprogram där det finns en rekommenderad läkemedelsbehandling i Kloka Listan finns nu en direktlänk från Viss till respektive avsnitt. 

För att snabbt kunna se vilka läkemedel som rekommenderas på Kloka Listan, inom berörda vårdprogram i Viss, finns nu en rubrik sist i behandlingsavsnittet som heter Kloka Listan 2017.

Se exempel från vårdprogrammet Pityriasis versicolor nedan. 

Genom att klicka på plustecknet bredvid ugglesymbolen i rubriken öppnas motsvarande avsnitt till vårdprogrammet i Kloka Listan. Väl inne i Kloka Listan går det sedan att scrolla för att läsa hela texten eller söka på annat avsnitt. 

 

Ibland kan direktlänken gå till överliggande rubriknivå som till exempel för Sårinfektioner där länken går till Hud- och mjukdelsinfektioner eller för vårdprogrammet Reumatoid artrit där länken går till huvudavsnittet Smärta och inflammation. 

Observera att det efter klicket på plustecknet kan dröja några sekunder innan texten i Kloka Listan framträder. För att stänga Kloka Listan klickas på minustecknet.

Vårdprogram med flera kopplingar

För vårdprogram som har flera avsnitt i Kloka Listan syns samma rubrik men plustecknet saknas. Istället nås rekommendationerna genom att klicka på underliggande länkar, som till exempel i vårdprogrammet Behandling med nya antikoagulantia (NOAK) där det länkas till de tre indikationerna nedan.

 

Det finns flera vårdprogram i Viss som inte har någon rekommendation i Kloka Listan och för dessa saknas både rubrik och direktlänk.

Kopplingen mellan Viss och Kloka Listan är resultatet av ett samarbete med målet att koordinera vårdprogram i Viss och Kloka Listan.


Susanne Elfving

Uppdaterad: 2017-03-16

För frågor och tips till oss:
janusredaktionen.hsf@sll.se

Janusinfo är avsedd för läkare och sjukvårdspersonal. Information för allmänheten finns på 1177 Vårdguiden.

Senaste nytt på Janusinfo
  • Anpassa mängden förskrivet läkemedel per uttag

    TLV skärpte nyligen tolkningen av den så kallade 90-dagarsregeln. För patienten medför det att mängden läkemedel som kan expedieras inom förmånen vid ett tillfälle styrs på ett annat sätt.

    2018-09-18
  • Klokt råd 2018: Lär patienten att inhalera rätt

    Vården ska säkerställa att patienten kan inhalera rätt så att behandlingen ger avsedd effekt. Det är också viktigt att följa upp patientens inhalationsteknik vid återbesök. 

    2018-09-17